Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
22-5-2011

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ 
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ;
Με ιδιαίτερη λύπη και ανησυχία διαβάζουμε και ακούμε τις τελευταίες μέρες τις ταυτόσημες θέσεις της κυβέρνησης και της Ν.Δ  σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ .
 Και οι δύο ξεχνώντας τις δεκάδες δεσμεύσεις τους προτείνουν τα δίκτυα που δεν υπάρχει κανένα απολύτως κέρδος να μείνουν στο κορόιδο τη ΔΕΗ και να τα αναπτύσσει για λογαριασμό των ιδιωτών ώστε να μπορούν ανενόχλητοι οι κύριοι αυτοί να «κυκλοφορούν» την ενέργεια που αποκλειστικά αυτοί θα παράγουν και θα εμπορεύονται αφού η πρόταση και των δύο κομμάτων είναι το παραγωγικό και  εμπορικό κομμάτι της ΔΕΗ να ιδιωτικοποιηθεί. Δηλαδή  να περάσει και αυτό στα χέρια των ιδιωτών.
Εύλογα λοιπόν μπορεί να ρωτήσει κανείς :
Κύριοι δεν αντιλαμβάνεστε ότι ΆΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΗ ΝΑ ΈΧΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΉΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΟΛΟ ΌΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;
Έχετε αντιληφθεί τι προτείνετε ;
Έχετε αντιληφθεί σε τι κίνδυνο βάζετε τους καταναλωτές ;
Έχετε αντιληφθεί ότι παραδίδετε αυτό το αγαθό με όλες του τις διαστάσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ - ΕΘΝΙΚΕΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα χέρια ιδιωτών;
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου