Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη των καταναλωτών και των εργαζόμενων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                         
Αλλαγή ωραρίου εργασίας

Συνάδελφοι - ισσες

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της ΔΕΗ η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων - η εκποίηση, η διάλυσή και το ξεπούλημα της είναι στην επικαιρότητα - η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 δεν εξυπηρετεί  καμία ανάγκη των καταναλωτών και των εργαζόμενων.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μονομερώς χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων και χωρίς να συνοδεύεται από τεκμηρίωση, για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά της.
Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στην «πρώτη γραμμή» του Ενεργειακού Κέντρου - σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες - αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αβεβαιότητα και απογοήτευση για το αύριο.
Οι εργαζόμενοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια, παραμένουν και σήμερα αλλά και στο μέλλον, το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ. Είναι αυτοί που στηρίζουν και κρατούν όρθια την Επιχείρηση με πλήρη συνείδηση ότι επιτελούν κοινωνικό έργο.
Αυτό που σήμερα απαιτείται είναι η στήριξη και διασφάλιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Επιχείρησης ως Ενιαία, Καθετοποιημένη με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Στη βάση αυτή επιβάλλεται η Αναδιοργάνωση και ο Εκσυγχρονισμός της που θα συντελέσει στη βελτίωση και στην πιο αποτελεσματική παραγωγή έργου προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας και όχι η αλλαγή ωραρίου εργασίας.
Η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και εντάσσεται στις γενικότερες αντεργατικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής στα πλαίσια των Μνημονίων (μειώσεις μισθών, αλλαγή ΚΚΠ/ΔΕΗ, κατάργηση ΣΣΕ, κ.λ.π).
Δεν αποδεχόμαστε μονομερείς, αυταρχικές αποφάσεις της Διοίκησης που καταργούν ρυθμίσεις που έχουν συνομολογηθεί μέσω Συλλογικών Συμβάσεων.
Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης καλεί τη Διοίκηση της Επιχείρησης να επανεξετάσει και να μην προχωρήσει στην απόφαση εφαρμογής του νέου ωραρίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο να συνεχίσουν το μέχρι σήμερα ωράριο απασχόλησης.
Καλούμε όλα τα Σωματεία του χώρου σε συντονισμένες ενέργειες στήριξης των εργαζόμενων έτσι ώστε να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η  ΜΕΓ/ΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου