Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ…

Σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» στις 7-11-2011 διαβάσαμε ότι ο Πρόεδρος του Συνδικάτου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» διατυπώνει τη θέση «η νέα λιγνιτική Μονάδα της Πτολεμαΐδας V πρέπει να ενταχθεί  στο πακέτο της «μικρής ΔEH» - που προωθεί η κυβέρνηση - και να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Στο σενάριο αυτό φέρεται να καταλήγει το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης της ΔEH».
H άποψη αυτή συνδέει και ενισχύει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην νέα Μονάδα με πρόσχημα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η επένδυση ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ.
Η παραπάνω τοποθέτηση και θέση του Πρόεδρου του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» όταν μάλιστα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι σχετικές διαδικασίες του διαγωνισμού οριστικής ανάθεσης του έργου από την Επιχείρηση δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σε κάθε καλόπιστο παρατηρητή.
Η διατύπωση αυτής της θέσης λειτουργεί αρνητικά όταν μάλιστα είναι σε τελική ευθεία η κατάληξη και ανακοίνωση των επιλογών Κυβέρνησης - Διοίκησης ΔΕΗ - Τρόικας όπως έχουν συμφωνηθεί από το 2010 στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο σχετικά με την πώληση λιγνιτικών Μονάδων μεταξύ των οποίων ενδεχόμενα της Μεγαλόπολης και του Αμυνταίου.
Δεν βοηθά περαιτέρω την στήριξη των συμφερόντων και της προοπτικής της ΔΕΗ  και υπονομεύει τη δράση του συνδ. κινήματος και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στις επιλογές ξεπουλήματος Μονάδων της Επιχείρησης.
Αξίζει να μνημονευτεί ότι και προηγούμενες ενέργειες του Προέδρου του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» με προσκόμματα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τελευταία η ανοικτή υπονόμευση της πρωτοβουλίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο Μηχανογραφικό κέντρο της Επιχείρησης εισάγουν νέα «ήθη» και αναδεικνύουν υπόγειες διαδρομές με υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών και μας θυμίζουν πρακτικές κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Καταγγέλλουμε για τους παραπάνω λόγους ότι η προβολή και η ζύμωση τέτοιων θέσεων από τον Πρόεδρο του συγκεκριμένου Συνδικάτου και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή της παρέμβασης του συνδ. κινήματος ζημιώνουν την ενότητα του μετώπου αντίστασης ενάντια στην εκποίηση και το ξεπούλημα της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Τα Συνδικάτα επιβάλλεται να απομονώσουν και οι εργαζόμενοι να αποτρέψουν με τους πιο πρόσφορους τρόπους τέτοιες ενέργειες εκπροσώπων τους που οδηγούν σε βάρος των συμφερόντων τους και του Ελληνικού λαού.
                                                                                                          Μεγαλόπολη  9-11-2011
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ Ιωάννης
Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης

ΣΑΡΔΕΛΗΣ Κώστας
Ταμίας του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου