Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«Για την κατάσταση στη ΔΕΗ υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και εν τέλει όλη η ελληνική κοινωνία, η οποία υπέκυψε στο λαϊκισμό»

Ξεπερνά τα όρια του Περιφερικού Συμβουλίου το ζήτημα που αφορά το μέλλον της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. 
Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης διατύπωσε την άποψη ότι πρόκειται για ένα θέμα με ευρύτερη πολιτική βάση και επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι την κατάχρηση του όρου «δημόσιος χαρακτήρας» εκφράζοντας την ... αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι η ΔΕΗ οφείλει να υιοθετήσει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο.
"Οι σημερινές συνθήκες κρίσης επιβάλλουν το στόχο της διάσωσης, ακόμα και αν στην πορεία υπάρξουν απώλειες" σημείωσε ο ο κ. Τατούλης και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Πρόσθεσε επιπλέον ότι λόγω της μη ανταγωνιστικότητάς της η ΔΕΗ έχει χάσει το στρατηγικό της χαρακτήρα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Για την κατάσταση αυτή υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και εν τέλει όλη η ελληνική κοινωνία, η οποία υπέκυψε στο λαϊκισμό" προσέθεσε ο Περιφερειάρχης για να καταλήξει "Το μέλημα του συνδικαλισμού πρέπει να είναι η απρόσκοπτη εργασία μέσα σε πραγματικές συνθήκες".
Ο κ Τατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις ενάντια στην κρίση, γιατί όσο καθυστερεί η κατάσταση επιδεινώνεται. Η λογική πλέον ότι η ΔΕΗ αποτελεί δημόσιο αγαθό είναι λάθος, εφόσον αν αλλάξει το μάνατζμεντ παύει ο όρος χρήσης «δημόσιο».
Ενημέρωσε τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινείται με ταχείς ρυθμούς πάνω στο ζήτημα της πολιτικής της ενέργειας και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου,  στη Σπάρτη συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.     

1 σχόλιο:

  1. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αλλά και πολίτες της Περιφέρειάς μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση αυτή του κ. Περιφερειάρχη, της πλειοψηφίας, αλλά και της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή