Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Βιομηχανικά απόβλητα για τα επόμενα 30 χρόνια στη Μεγαλόπολη!!!

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, συνυπέγραψαν (στις 5 Ιουλίου), οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης και Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει αριθμό πρωτοκόλλου 200969 και δόθηκε χθες (με καθυστέρηση περίπου δέκα ημερών) στη δημοσιότητα.
Από την απόφαση προκύπτει ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.
Στο χώρο αυτό θα γίνεται υγειονομική ταφή κυρίως αμιαντοτσιμέντου που θα αποξηλωθεί από τις εγκαταστάσεις ΔΕΗ και από δημόσια κτήρια, νοσοκομεία κλπ όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου!
Ο ΧΔΒΑ βρίσκεται 3.5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μεγαλόπολης, 400 μέτρα βορειοανατολικά από τον οικισμό Θωκνίας και στη νοτιοδυτική γωνία της εσωτερικής απόθεσης του ορυχείου Θωκνίας της ΔΕΗ.
Θα έχει συνολική έκταση 291 στρέμματα και θα λειτουργεί για τα επόμενα 30 χρόνια.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ


Όσο είμαι εγώ, η Μεγαλόπολη δεν διατρέχει κίνδυνο να γίνει χώρος διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων


Αυτό έλεγε ο Αρκάς Υπουργός, πέρυσι το Φεβρουάριο, όπως επίσης υπογράμμιζε τότε ότι «τέτοιο θέμα δεν υφίσταται για την Κυβέρνηση μας».
Δεν φέρει προσωπική ευθύνη ο Ρέππας για τις εξελίξεις με τα βιομηχανικά απόβλητα;

Μένει εκτεθειμένος όμως από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν τέσσερις Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά, ο Ρέππας τα είχε πει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Megalopoli fm» και στη Γεωργία Δημητρακοπούλου, ενώ στην ίδια συνέντευξη έλεγε ότι ο σχεδιασμός ο οποίος προέβλεπε να γίνει ΧΔΒΑ για όλη τη Νότια Ελλάδα στη Μεγαλόπολη, ήταν ένας σχεδιασμός ο οποίος έφερνε στην σφραγίδα της προηγούμενης κυβέρνησης, της Κυβέρνησης της ΝΔ.

ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ  από  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου