Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οργή στη Μεγαλόπολη - Ξεσηκωμός και μεγάλες αντιδράσεις για τα βιομηχανικά απόβλητα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη, προκάλεσε άμεσα μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα το βράδυ και αποφάσισε ομόφωνα να οργανωθούν - μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες - αιφνιδιαστικές καταλήψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στο γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., στους ταινιοδρόμους του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης, αλλά και κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστησαν θορυβημένοι, από τις τελευταίες εξελίξεις, πολλοί κάτοικοι του λεκανοπεδίου, οι οποίοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους, με οποιοδήποτε ενδεχόμενο να θάβονται βιομηχανικά απόβλητα στη Μεγαλόπολη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην ομόφωνη απόφαση του, καταγγέλλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη ΔΕΗ και αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, συγκροτήθηκε επιτροπή που θα οργανώσει τις κινητοποιήσεις, αποτελούμενη από τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Μπούρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δηλαδή τους Γιάννη Φουσέκη, Κώστα Παγανό και Σπύρο Τσιριγώτη.

Αναρτήθηκε από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου