Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μπορύμε να νικήσουμε! Όλοι στους δρόμους


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τρίτη  28  &  Τετάρτη  29  Ιουνίου
  
ΟΛΟΙ  ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΨΗΦΙΣΤΕΙ
ΤΟ  ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  
Εργαζόμενες /οι, άνεργοι /ες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο χρεοκοπούν τους εργαζόμενους, την οικονομία και την κοινωνία.
Δεν θα τους αφήσουμε. Τα σχέδιά τους θα ανατραπούν από την λαϊκή οργή.
Με την μαζική παρουσία των εργαζομένων και του λαού στους δρόμους και στις πλατείες όλης της χώρας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποτρέψουμε και να ανατρέψουμε συνολικά τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές.
Ούτε ο αυταρχισμός, ούτε η αστυνομική βία, ούτε τα ψεύτικα διλήμματα για μνημόνια ή χρεοκοπία μπορούν να αποπροσανατολίσουν κανέναν πια. 
ΔΕΝ  ΧΡΩΣΤΑΜΕ  -  ΔΕΝ  ΠΟΥΛΑΜΕ  -  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων. Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Όχι στην εκποίηση Δημόσιας περιουσίας και εθνικών πόρων. Δημόσια Υγεία - Παιδεία - Ασφάλιση - Κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.
 Όλοι στην 48ωρη Απεργία - Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες
                                     
Τρίτη  28  Ιουνίου όλοι στην Συγκέντρωση στην Τρίπολη 
στις  10:30  το  πρωί  (Πλατεία  Αγ.  Βασιλείου)

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου συμμετέχουμε  στη  διαμαρτυρία  στο  Σύνταγμα(μέχρι το μεσημέρι συζητείται και θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το απόγευμα ξεκινάει η συζήτηση για τον Εφαρμοστικό Νόμο).
  
Αναχώρηση λεωφορείων:
Από  Μεγαλόπολη:   Στις 8 το πρωί από Κεντρική Πλατεία
Από  Τρίπολη:           Στις  8:30 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο
Δηλώσεις Συμμετοχής: Στα  Σωματεία  και  στο  τηλ. 2710 - 222218

Το  Δ.Σ  του  Ε.Κ.Αρκαδίας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη


        ΌΛΟΙ στην Συγκέντρωση 
            της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
         στην Μεγαλόπολη,
την Παρασκευή  24  Ιουνίου
            στις 8 το βράδυ 
     στην Κεντρική Πλατεία


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Συνδικάτα εντείνουν τον αγώνα τους για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.
Σε ανακοινωσή της η ΓΕΝΟΠ σημειώνει:
«Να παραμείνει η μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας στα χέρια του Ελληνικού λαού.
Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά με τους εργαζόμενους και το συνδικάτα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενοι μια πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των καταναλωτών. Για έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό με πρωταγωνιστικό ρόλο μιας Δημόσιας ΔΕΗ και του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης.
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με την Συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  στην Μεγαλόπολη, την Παρασκευή  24  Ιουνίου 2011 στις 8 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τους πολίτες της Μεγαλόπολης και τους κοινωνικούς φορείς να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση γιατί η υπόθεση της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ»

Λ. Λιαρόπουλος, εκ των «σοφών» του κ. Λοβέρδου. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

Λ. ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί μηνύουμε τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

                                                       Του Χάρη Φλουδόπουλου 

Μέσω facebook, δημιουργείται το πρώτο κίνημα πολιτών εναντίον της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του προέδρου της προσωπικά Νίκου Φωτόπουλου. Μάλιστα η ομάδα «ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ» που μετρά μέσα σε λίγες ώρες ύπαρξης εκατοντάδες μέλη κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά εναντίον του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και της απεργίας στη ΔΕΗ.
«Κάναμε μια μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου τον παρακαλούμε να κάνει ό,τι νομίζει εκείνος ότι είναι σωστό παραθέτοντας ορισμένα επιχειρήματα» τονίζει μιλώντας στο Capital.gr ο δημιουργός της ομάδας στο facebook, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργος Λιαρόπουλος.
Η αναφορά παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα χθες και σε αυτήν επισημαίνονται οι κίνδυνοι ακόμη και για τη ζωή απλών ανθρώπων, πέρα από την οικονομική ζημιά που προκαλείται από τις διακοπές ρεύματος.
«Αναφέρουμε στον εισαγγελέα ότι υπάρχουν άνθρωποι των οποίων κινδυνεύει η ζωή γιατί χρησιμοποιούν στο σπίτι τους μηχανήματα που υποστηρίζουν την υγεία τους που σταματούν όταν πέφτει το ρεύμα. Υπάρχουν άνθρωποι στα χειρουργεία όταν πέφτει το ρεύμα. Χαλάνε οι υπολογιστές σε απλούς πολίτες, επαγγελματίες και καταστήματα υφίστανται ζημιά. Επίσης επισημαίνουμε ότι υπάρχει ζημιά 4 εκατομμύρια ευρώ από τις διακοπές ρεύματος» προσθέτει ο καθηγητής με ειδίκευση στα οικονομικά της υγείας.
Το group χθες το βράδυ μετρούσε 403 μέλη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πολύ γνωστά ονόματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής, ηθοποιοί, σκηνοθέτες ακόμη και κοινωνικοί φορείς που θεωρούν ότι θίγονται από τη συμπεριφορά της ΓΕΝΟΠ και του προέδρου της.
 «Δε θυμόμαστε να έχουμε ορίσει ποτέ τον κύριο Φωτόπουλο υπεύθυνο να αποφασίζει για εμάς και εξ ονόματός μας, για το τι είναι καλό για τη χώρα, για τις επιχειρήσεις ή τους απλούς πολίτες. Είμαστε «θυμωμένοι» και είπαμε ότι κάτι πρέπει να γίνει» αναφέρει ο κ. Λιαρόπουλος, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις αποκαλύψεις του πορίσματος Ρακιντζή για τις παράνομες επιχορηγήσεις και σπατάλες χρημάτων στο συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ:
«Διαβάσαμε για αυτά που έχουν κάνει και τώρα μας λένε ότι μας κόβουν το ρεύμα για να σώσουν τη χώρα. Σε μια στιγμή που η χώρα βολοδέρνει και κινδυνεύει να χρεοκοπήσει».
«Ξέρω τι σημαίνει συνδικαλισμός και που τελειώνει το δικαίωμα του συνδικαλιστή και που αρχίζει το δικό μου ως πολίτη και της πολιτείας» καταλήγει ο καθηγητής που δημιούργησε το γκρουπ των ανθρώπων που έχουν...   «αγανακτήσει» με τη ΓΕΝΟΠ.

                                          Πηγή: www.capital.gr 23-6-2011

ΔΗΛΩΣΗ
23-6-2011

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε  ΓΙΑ ΤΗ  ΜΗΝΥΣΗ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Το θράσος του κ. Λιαρόπουλου είναι απροσμέτρητο.
Αυτός ο εκδοροσφαγέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας εμφανίστηκε χτες ως προστάτης της κοινωνίας και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, διότι δήθεν οι απεργίες της ΔΕΗ προκαλούν προβλήματα στα Νοσοκομεία.
Αγνοεί ο άσχετος ότι όλα τα Νοσοκομεία της χώρας διαθέτουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη τα οποία ενεργοποιούνται μόλις γίνει διακοπή ρεύματος στο δίκτυο, χωρίς να προκαλείται κανένα απολύτως πρόβλημα στα χειρουργεία και στα μηχανήματα υποστήριξης των ασθενών. Πρόκειται για το ίδιο θράσος και την ίδια ασχετοσύνη την οποία εμείς οι γιατροί διαπιστώσαμε περίτρανα τους τελευταίους μήνες, όταν ο κ. Λιαρόπουλος περιέρχονταν ως πλανόδιος θιασάρχης την Ελλάδα και από κοινού με τον προστάτη του Υπουργό Υγείας ανήγγειλαν συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, τα οποία δεν είχαν δει ποτέ τους, ούτε καν σε φωτογραφική αποτύπωση.
Καλούμε τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία, καθώς και όλους τους πολίτες της χώρας να μην δίνουν βάση ούτε έρεισμα σε τυχάρπαστες ενέργειες, οι οποίες έχουν ως μοναδικό στόχο να προκαλέσουν φόβο και κοινωνικά αντανακλαστικά, στρέφοντας την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
                                                         ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΕΝΓΕ
  

ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                                                     Από Α.Ρ.Σ.Ι. 23-6-11

«Διαπρέπει» πάλι από χθες στα κανάλια και στα ραδιόφωνα ο γνωστός … «σοφός» του Υπουργείου Υγείας κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος. Το τελευταίο διάστημα ο περί ού ο λόγος κύριος έχει φάει ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΧΛΑΠΑΤΣΕΣ για τις ανεκδιήγητες «προτάσεις» του περί «αναμόρφωσης» του Συστήματος Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι οι «προτάσεις» αυτές, για τις οποίες ο κ. Λιαρόπουλος ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΔΡΑ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, εκτός από το ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ μιας πολιτικής διάλυσης κάθε έννοιας δημόσιας περίθαλψης, έδειχναν ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΓΝΟΙΑ της πραγματικότητας των νοσοκομείων.
Γι’ αυτό ΧΛΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ακόμα και από πάρα πολλούς ανθρώπους προσκείμενους στην κυβέρνηση… Αφού λοιπόν … «αναμόρφωσε» (τρομάρα του) με το αζημίωτο το Σύστημα Υγείας, ο κ. Λιαρόπουλος σπεύδει να «αναμορφώσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία: κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενάντια στη … ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (!!!) ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης. Μάλιστα περιφέρεται σε κανάλια και ραδιόφωνα, εκστομίζοντας ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ αφορισμών ακροδεξιάς έμπνευσης ενάντια γενικά στις αντιδράσεις του ελληνικού λαού για την κυβερνητική πολιτική, ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην έννοια της απεργίας κλπ.
Φουκαρά Λιαρόπουλε, ο έτερος των «σοφών» του κ. Λοβέρδου (Μόσιαλος) αναβαθμίστηκε σε κυβερνητικό εκπρόσωπο (!!!), ενώ εσένα σε βάζουν να καταθέτεις μηνύσεις σε απεργούς μαζί με τους Μίχαλους και τους Κυριάκους Μητσοτάκηδες… Το ποιόν των ανθρώπων που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να υπερασπίζονται την πολιτική της είναι ενδεικτικό για την ουσία της πολιτικής αυτής. Όμως επειδή ο λαός «είναι μέχρι εδώ» και δεν αντέχει άλλο, προειδοποιούμε τους κάθε λογής Λιαρόπουλους ότι τις τελευταίες μέρες στο Σύνταγμα εκτός από το γνωστό σύνθημα «κρατάμε τα λιμάνια, κρατάμε τη ΔΕΗ, πουλάμε το μπορντέλο που λέγεται Βουλή», άρχισε να φωνάζεται και το «ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ».
- ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΚΑΙ 30 ΙΟΥΝΗ
- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
- ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και η συσσωρευμένη οργή στο τέλος θα νικήσουν


         Του  ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ   Σαράντου

           Αναπληρωτής  Πρόεδρος 
   της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σήμερα, σε κάθε εργαζόμενο στη ΔΕΗ, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Θα επιτρέψει να ξεπουληθεί, να ιδιωτικοποιηθεί ο τόπος του, ο φυσικός του πλούτος, οι υποδομές του, οι λιγνίτες, τα νερά, τα δίκτυα και τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τα τρένα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία; Όχι μόνο γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς κοινωνικής οργάνωσης. Αλλά γιατί αν ξεπουληθούν, ιδιωτικοποιηθούν και καταργηθούν όλα αυτά δεν μένει τίποτα στη χώρα και το λαό της. Αυτό προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» για έναν ολόκληρο λαό. Αφού αρπάξουν, ξεπουλήσουν και ξεζουμίσουν ότι απέμεινε σε αυτόν τον τόπο, να καταστήσουν και το λαό περιττό. Ήδη σήμερα καθιστούν περιττή τη νεολαία μας καταδικάζοντάς τη στην ανεργία και τη μετανάστευση. Κυβέρνηση και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι καλώς πρέπει να ξεπουληθεί η χώρα, κι εξαντλούν τον «καυγά» τους στο αν το ξεπούλημα θα γίνει με «πρόγραμμα» ή βιαστικά. Μας λένε ότι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα, οι κοινωνικές παροχές πρέπει να κατέβουν εκεί που «αντέχει η οικονομία» κι εννοούν εκεί που απαιτεί ο ΣΕΒ, οι τράπεζες, οι διεθνείς «αγορές» κι οι τοκογλύφοι τους. Δηλαδή, εκεί που δεν αντέχουμε εμείς! Εν πολλοίς, συμφωνούν στην ουσία και διαφωνούν στα διαδικαστικά και τα «επικοινωνιακά». Αυτό έδειξε και η παρ’ ολίγον συγκυβέρνηση. Λες και το πρόβλημα είναι αν τα πρόσωπα που θα μας ρημάξουν θα είναι ή όχι «κοινής» αποδοχής. Η εμπειρία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης των αγορών δείχνει ακριβώς, πώς ο δημόσιος πλούτος μετατρέπεται σε δημόσιο χρέος, πώς τα δημόσια έσοδα μετατρέπονται σε κέρδη των ιδιωτών μετόχων και επιδοτήσεις των ιδιωτών ανταγωνιστών, πώς τα δημόσια αγαθά μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα, απλησίαστα για τους πολλούς.  20 χρόνια ιδιωτικοποιήσεων δεν απέφεραν (με τις καλύτερες εκτιμήσεις) πάνω από 25 δις στο ελληνικό δημόσιο. Δεν περιόρισαν τα ελλείμματα και γιγάντωσαν το χρέος. Στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» προβλέπεται να πουληθεί δημόσια περιουσία κι επι­χειρήσεις με συνολική οικο­νομική επιφάνεια άνω των 120 δις ? για να εισπραχθούν 12 - 17 δις. Τα χρήματα αυτά θα πάνε κατευθείαν στους δανειστές. Σταγόνα στον ωκεανό. Μόνο τη διετία 2012 - 13 προβλέπονται δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους που ξεπερνούν τα 100 δισ. Γι' αυτό διαλύουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας; Γι' αυτό μας οδηγούν στη φτώχεια; Η απάντηση είναι προφανής: Εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας για να αποτελέσουν την ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Ενίσχυση των εισοδημάτων της εργαζόμενης οικογένειας για να ξαναμπεί σε κίνηση η εσωτερική αγορά. Αυτοί θέλουν περισσότερο ελαστική εργασία χωρίς κανένα δικαίωμα. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε πλήρη ανελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, προστασία των ανέργων. Η ΔΕΗ και συνολικά η ηλεκτρική ενέργεια, ο ΟΤΕ και συνολικά οι επικοινωνίες, όπως ακριβώς η Υγεία, η Παιδεία και η Πρόνοια δεν μπορούν να είναι αντικείμενα κερδοσκοπίας. Καλύπτουν ζωτικές ανάγκες για το παρόν και το μέλλον του λαού και της χώρας. Όλο και πιο συχνά, οι εργαζόμενοι ξεπερνούν ιδεολογικές περιχαρακώσεις δεκαετιών και συζητούν για το τι πρέπει να γίνει και πώς. Σαν να βγαίνουμε από λήθαργο, συνειδητοποιούμε ότι η δουλειά μας, το ψωμί της οικογένειάς μας, το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας, το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, τα όνειρα και οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής ποινικοποιούνται, καταργούνται και ξεπουλιούνται από αυτούς που αφαιμάσσουν χρόνια τώρα κάθε ικμάδα αυτού του τόπου, αυτού του λαού. Τους μόνους και μόνιμους φοροφυγάδες, τεμπέληδες και κρατικοδίαιτους σε αυτή τη χώρα: τους μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι τράπεζες και οι διεθνείς αγορές αφού χρέωσαν, υποθήκευσαν και κερδοσκόπησαν πάνω στις βασικότερες ανάγκες μας (σπίτι, υγεία, σπουδές των παιδιών μας, κ.ο.κ.) ζητούν τώρα να βουλιάξουν ολόκληροι λαοί για να σωθούν τα υπερκέρδη τους. Για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλιακών κολοσσών - τραπεζών και το ευρώ τους, που ξεκλήρισαν την αγροτική μας παραγωγή, σακάτεψαν την όποια βιομηχανία είχαμε, «απελευθέρωσαν» και ξεπούλησαν δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές που στήριζαν την οικονομία αυτού του τόπου. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες, οι αναίσχυντοι του «όλοι μαζί τα φάγαμε» είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και το λαό της στη σημερινή κατάσταση, είναι αυτοί που οραματίζονται μια νέα πρωτιά για τη χώρα μας: την πρώτη τριτοκοσμική χώρα μέλος της Ε.Ε.! Είναι τα παπαγαλάκια τους που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, το «τίποτα δεν γίνεται», των «προαποφασισμένων μονόδρομων». Τα αναμασούν καθημερινά στα ΜΜΕ τους, στις εφημερίδες τους. Η δύναμη βρίσκεται σε μας! Στους εργαζόμενους και στο λαό μας. Στις Απεργίες και στις Πλατείες. Κι όσο θα δυναμώνουν οι Απεργίες, τόσο θα δυναμώνει η φωνή και το πολιτικό βάρος της λαϊκής θέλησης και στις Πλατείες! Σήμερα, ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι η επιτυχία του αγώνα μας σαν εργαζομένων στη ΔΕΗ, ταυτίζεται με το ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ - Η ΔΕΗ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. Συνδέεται περισσότερο από ποτέ με τη διεκδίκηση συγκεκριμένης και άμεσης πρότασης διεξόδου της χώρας και του λαού, από τα σημερινά «αδιέξοδα». Και τέτοια πρόταση είναι η άρνηση αναγνώρισης και πληρωμής του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους. Όχι μόνο γιατί είναι τοκογλυφικό, όχι μόνο γιατί επί της ουσίας επιβλήθηκε από τους ίδιους τους τοκογλύφους και το πολιτικό τους προσωπικό εντός κι εκτός Ελλάδας. Αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί, όσο κι αν ξεπουληθεί η χώρα κι ο λαός μας, όσο κι αν «φθηνύνουμε» και πεινάσουμε. Η «σωτηρία» που μας προσέφεραν εδώ κι ένα χρόνο, ανέβασε το χρέος από 127,1% στο 142,8% του ΑΕΠ. Αμφιβάλλει κανείς για το πού θα το εκτινάξει το «μεσοπρόθεσμο»; Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Σωτηρία υπάρχει μόνο αν στερήσουμε τους τεράστιους πόρους που απορροφά το χρέος από τις διεθνείς «αγορές» και τους τοκογλύφους και τον διοχετεύσουμε στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και στη εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Το συνδικαλιστικό κίνημα επιβάλλεται να κλιμακώσει τον αγώνα και να συντονίσει τη δράση του με όλο τον κόσμο που παλεύει, αντιδρά και συγκεντρώνεται στις πλατείες σε όλη τη χώρα.                                             

Ακαρπη η συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Υπουργό Οικονομικών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε λίγο μετα τις 10 απόψε η συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Υπουργό Οικονομικών.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, που απέβη άκαρπη. Η απεργία, όπως είπε, θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.
«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Δήλωση του Προέδρου του Σ.Ο.Σ Γιάννη ΜΑΓΚΛΑΡΑ


Βρισκόμαστε στην 4η μέρα της Απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες της ΓΕΝΟΠ, στην Μεγαλόπολη - και στις Μονάδες του ΑΗΣ και στα Ορυχεία - έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θα εξαντλήσουν και θα επιστρατεύσουν κάθε μέσο προκειμένου να διαφυλάξουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Συγχαίρουμε όλους τους εργαζόμενους (που από την αρχή και παρά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε επέδειξαν την καλή τους πρόθεση να στηρίξουν τον απεργιακό αγώνα) για το ήθος, την αξιοπρέπεια, αλλά και την δυναμικότητα που επιδεικνύουν στον εν λόγω αγώνα. 
Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά με τους εργαζόμενους και το συνδικάτα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, υπερασπιζόμενοι μια πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των καταναλωτών.
Για έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό με πρωταγωνιστικό ρόλο μιας Δημόσιας ΔΕΗ και του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης.
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με την Συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  στην Μεγαλόπολη, την Παρασκευή  24  Ιουνίου 2011 στις 8 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τους πολίτες της Μεγαλόπολης και τους κοινωνικούς φορείς να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση γιατί η υπόθεση της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας. 
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ
ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
  

Μύνημα του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Βρισκόμαστε στην αρχή της μεγάλης μάχης για τη διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ. 
Όλοι μαζί κάνουμε το καθήκον μας για να συνεχίσει η ΔΕΗ να δημιουργεί πλούτο, να υποστηρίζει την οικονομία της πατρίδας μας, να δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Με τη συμμετοχή μας στην απεργία δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. 
Σταθερά, αταλάντευτα, συνεχίζουμε γιατί είμαστε βέβαιοι για την αξία αυτής της μάχης, γιατί γνωρίζουμε ότι έτσι προστατεύουμε τους Έλληνες καταναλωτές. 
Θα μείνουμε όρθιοι!
Θα κάνουμε το καθήκον μας!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απεργία ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ



Ξεκίνησαν οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Δεν αποκλείονται εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης σε κατοικημένες περιοχές, τις επόμενες ημέρες. Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τους εργαζομένους να αντιδρούν στην πώληση επιπλέον ποσοστού της ΔΕΗ, αναφέροντας ότι είναι κερδοφόρα επιχείρηση.
Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας  Σαράντος Αλεξανδρής δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ότι έγινε συγκέντρωση εργαζομένων χθες το βράδυ στη Μεγαλόπολη, με την παρουσία κλιμακίου του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ. 
Στην κινητοποίηση υπάρχει πρωτόγνωρη συμμετοχή εργαζομένων. Με το ξεκίνημα της απεργίας, εκτός τέθηκε η Μονάδα «3» του εργοστασίου της Μεγαλόπολης, αλλά και άλλες εννέα μονάδες της ΔΕΗ, σε όλη τη χώρα.
Κανονικά λειτουργεί η Μονάδα «4», ενώ σε κατάσταση εφεδρείας είναι οι δύο παλαιές Μονάδες της Μεγαλόπολης. Παρά την έξοδο των μονάδων, δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα, αν και είναι βέβαιο ότι θα προβεί η ΔΕΗ σε κάποιες εκ περιτροπής διακοπές.

Αναρτήθηκε από ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΏΡΑ ευθύνης των εργαζομένων και του λαού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14-6-2011

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
(19 - 5 - 2011)

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
 ΤΗΣ ΔΕΗ
Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση

ΚΑΤΩ τα χέρια από τη Δημόσια περιουσία και τη ΔΕΗ
                                    
                 ΔΕΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ - ΕΝΙΑΙΑ - 
   ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

O αγώνας των εργαζομένων
 της ΔΕΗ ξεκινά
48ωρες  επαναλαμβανόμενες  Απεργίες

ΟΛΟΙ στην Απεργία
ΟΛΟΙ απόψε, Κυριακή 19 Ιουνίου στην Πύλη
του ΑΗΣ Μεγαλόπολης  (Μονάδες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ)
στις  9.30  το  βράδυ
    
Το  Γραφείο Τύπου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



     ΚΑΤΩ τα χέρια από τη Δημόσια
              περιουσία 
και τη ΔΕΗ

     ΚΑΝΕΝΑ νέο μέτρο σε βάρος
    των Μισθωτών - Συνταξιούχων

ΔΕΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ - ΕΝΙΑΙΑ -
ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ
 ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ