Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κατάργηση των ΠΕ.Κ.Α στο Ασφαλιστικό μας


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
                                                             ΜΕΓ/ΛΗ: 31 - 1 - 2013
                                                             Αρ. Πρωτ.:  1346
                                                                                     
ΠΡΟΣ:  
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης:
κ. Βρούτση Ι.
Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης:κ. Μανιτάκη Α. 

Θέμα:   Αναθεώρηση της ΚΥΑ - Οργανωτική Δομή 
              και Λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ

Κύριοι  Υπουργοί, 
Σύμφωνα με την Κοινή Απόφασή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας  (ΦΕΚ 38/14-01-2013) που αφορά στην «Οργανωτική δομή και λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ, δεν  προβλέπεται η λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ταμείου, και  όλες πλέον οι υπηρεσίες θα διενεργούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΤΑΥΤΕΚΩ. 
Ειδικά για τα Ενεργειακό Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης η εν λόγω απόφαση θα λειτουργήσει σε βάρος των ασφαλισμένων δεδομένου ότι η λειτουργία των ΠΕ.Κ.Α Μεγαλόπολης και Τρίπολης αφορά σε 7.000 άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους και θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία χιλιάδες ασφαλισμένους
Τα εν λόγω Περιφερειακά Κλιμάκια Ασφάλισης λειτουργούν στο μεγαλύτερο μέρος τους μέσω της δραστηριότητα της ΔΕΗ από τη λειτουργία των ορυχείων και των λιγνιτικών Μονάδων και μάλιστα αυτό της Μεγαλόπολης στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο. 
Παρά την ελλειπή στελέχωσή τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχουν αξιοπρεπώς υπηρεσίες υγείας ενώ τα τμήματα ασφάλισης - συντάξεων και πρόνοιας διευκολύνουν και διεκπεραιώνουν όλη την απαραίτητη διοικητική εργασία και παροχή υπηρεσιών των ασφαλισμένων στην Περιφέρεια. 
Στα ΠΕ.Κ.Α Μεγαλόπολης - Τρίπολης και στο Γ.Α.Π. Καλαμάτας υπάρχει τεχνολογικός εξοπλισμός, 4 οδοντιατρικές έδρες, 2 μόνιμοι ιατροί και 2 οδοντίατροι, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που με την επάνδρωση τους και με έκτακτο ιατρικό προσωπικό ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 
Με την λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών θα συνεχιστεί και θα αναβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών κυρίως της υγείας και πρόνοιας χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει απαξίωση και διάχυση του μέχρι σήμερα παραγόμενου έργου σε βάρος των ασφαλισμένων.
Κύριοι  Υπουργοί,
Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί να εξετάσετε εκ νέου - μέσω της αναθεώρησης της ΚΥΑ - την συνέχιση της λειτουργία των Περιφερειακών Υπηρεσιών για να μην υποστούν χιλιάδες ασφαλισμένοι τις συνέπειες από την κατάργηση δομών που μέχρι τώρα - παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν - είχαν συμβάλει σε ικανοποιητικό επίπεδο παροχών και είχαν λειτουργήσει προς όφελος των ασφαλισμένων και του ασφαλιστικού φορέα. 

                         Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η   ΜΕΓ/ΛΗΣ 


            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


            ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ  Ι.          ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ  Κ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρόεδρο & ΔΝ/Σ  ΔΕΗ:  κ. Ζερβό Α.
Πρόεδρο Δ.Σ ΤΑΥΤΕΚΩ:  κ. Μπουρσανίδη  Χ.
ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η - Κ.Η.Ε 
Ε.Κ.Αρκαδίας
Πολιτικά Κόμματα
Βουλευτές Ν. Αρκαδίας
Μ.Μ.Ε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου