Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
(17 - 4 - 2011)

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 
ΤΗΣ ΔΕΗ
Τα σενάρια για την πώληση του 51% έγιναν πράξη!

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, η Κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, εξήγγειλε την περαιτέρω μετοχοποίηση του ποσοστού της ΔΕΗ από το 51% στο 34% το 2012, διατηρώντας υπό τον έλεγχό του Δημοσίου το 34% αλλά και το μάνατζμεντ.
Η Κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της για τη διατήρηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου υπό δημόσιο έλεγχο παραχωρεί την μεγαλύτερη και την πλέον κερδοφόρα  Επιχείρηση της χώρας στα  ιδιωτικά συμφέροντα.
Στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο για την εναρμόνιση με την οδηγία 72/2009 η κυβέρνηση επιδιώκει τη δυνατότητα εισόδου ιδιωτών επενδυτών στα Δίκτυα Μεταφοράς.
Στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο δεν γίνεται αναφορά στην πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, ένα θέμα ωστόσο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βάση προηγούμενων δεσμεύσεων της κυβέρνησης στα πλαίσια της απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Όλες αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στη διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. 
Η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ δεν θα επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα, αντίθετα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Επιχείρησης. Θα επιφέρει δυσανάλογη αύξηση των τιμολογίων ρεύματος με μόνο στόχο την πριμοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή.
Το συνδ. κίνημα υπερασπίζεται: Το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.
Αγωνιζόμαστε: Να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

       Δημόσια, Ενιαία και Καθετοποιημένη ΔΕΗ
              Ρεύμα φτηνό  -  ΔΕΗ για το λαό

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας, τον Περιφερειάρχη Πελ/σου και τους Δημάρχους του Νομού μας να αντιδράσουν στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
                  ΘΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ  ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ
         Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικοί Φορείς
Για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας, των συμφερόντων της κοινωνίαςΓια την ανατροπή του Μνημονίου.

                                           Το Γραφείο  Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου