Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συγκέντρωση στην Τρίπολη  (Πλατεία  Αγ.  Βασιλείου)
Κυριακή 1 Μαΐου 2011 
στις 10  το  πρωί
 
Εργαζόμενες /οι, άνεργοι /ες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο που η Κυβέρνηση οδήγησε την χώρα και τους εργαζόμενους στην νέα βαρβαρότητα του Δ.Ν..Τ και της Ε.Ε.
Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων λαϊκών μαζών. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας και κυριαρχία ελαστικών και ευέλικτων μορφών εργασίας.
Χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και των απολύσεων. Στο μαύρο αυτό φόντο έρχονται να προστεθούν και οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για τον λαό, το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.
                 Αγωνιστική ταξική ενότητα ενάντια
                 σε  κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, φτιάχνουν έναν απάνθρωπο κόσμο για τα παιδιά μας. Απαιτείται ενωμένος, παλλαϊκός αγώνας διαρκείας, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, για να μην μας στείλουν 200 χρόνια πίσω.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μας μένει άλλος δρόμος από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.
Να ενισχύουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας για:  Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς. Απαγόρευση των απολύσεων. Διαγραφή των χρεών των άνεργων και των φτωχών από τις τράπεζες. Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και μείωση της λαϊκής φορολογίας, ειδικά των έμμεσων φόρων, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές υπηρεσίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να αντισταθούν, να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση.     
                                     
Όλοι  στη  Συγκέντρωση  στις  10  το  πρωί 
στην  Πλατεία  Αγ.  Βασιλείου.                             
                                                                  
                            Το  Δ.Σ  του  Ε.Κ.Αρκαδίας 

Θα  ακολουθήσει  πορεία  στον  Αϊ - Θανάση, ώρα  11  π.μ,  για  να  αποτίσουμε  φόρο  τιμής   στους 40 εκτελεσθέντες πατριώτες από τα στρατεύματα κατοχής την Πρωτομαγιά  του  1944.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου