Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Αγανάκτηση και οργή επικρατεί στους εργαζόμενους από το χθεσινό εργατικό ατύχημα (το δεύτερο μετά το θανατηφόρο στον Θ21 σε λιγότερο από 3 βδομάδες) με τον άτυχο συνάδελφο Γεωργακόπουλο Γεώργιο, ο οποίος υπέστη σοβαρά στο πρόσωπο και στα χέρια, στην Νο 2 ταινία του αποθέτη Α11 στην προσπάθεια του για κατάσβεση φωτιάς στο μηχάνημα.
Για το παραπάνω συμβάν σοβαρές ευθύνες αναλογούν στην Τοπική Διεύθυνση του ΛΚΜ για την αδικαιολόγητη πίεση που εξασκεί στους εργαζόμενους αγνοώντας τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία στα πλαίσια των γενικότερων πολιτικών απαξίωσης και διάλυσης της ΔΕΗ.
Καλούμε την Τοπική Διεύθυνση του Λ.Κ.Μ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στην εργασία για να αποφευχθεί η εκδήλωση εργατικών ατυχημάτων, για να μην θρηνήσουμε άλλες  ανθρώπινες ζωές στο βωμό της παραγωγής, εγκαταλείποντας αυταρχικές και αλλοπρόσαλλες πρακτικές.
Ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο συνάδελφό μας και κουράγιο στην οικογένειά του.
Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Καλούμε τους συνάδελφους να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας στην εργασία.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ
 ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   
                                    ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ !
  
Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης
  
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διευθυντή Λ.Κ.Μ  -  Γ.Δ/Ορυχείων  -  Ε.Μ.Ν.Ε. - ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου