Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Σωματείων Μεγ/λης - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ΔΕΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
8 - 12 - 2011

Συνάδελφοι - ισσες

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, τα Προεδρεία των Σωματείων της Μεγαλόπολης και της  «Ένωσης Κοζάνης», μαζί με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντήθηκαν με τους Γενικούς Διευθυντές Ανθρωπίνων Πόρων, Παραγωγής και Ορυχείων και έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα: 
1)  Πώληση λιγνιτικών Μονάδων. Στήριξη της ΔΕΗ, των Μονάδων και των Ορυχείων στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης  
2)  Μειώσεις μισθών των εργαζομένων της πρώτης γραμμής  
3) Επαναφορά ωραρίου εργασίας σε ΑΗΣ - ΛΚΜ  
4) Έλλειψη Εργατοτεχνικού προσωπικού - Εργολαβίες
Για όλα τα παραπάνω ζητήματα θέσαμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ προ των ευθυνών της και σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1) Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων από τον Γ.Δ Παραγωγής. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την πώληση Μονάδων. Δεν θα επιτρέψουμε να πουληθούν σε ιδιώτες Μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη αλλά και άλλες Μονάδες της Επιχείρησης.
2)  Για τις μειώσεις που προβλέπει ο Νόμος 4024/11 και όπως αυτές άδικα έγιναν για τον μήνα Νοέμβριο εκφράσαμε την αντίθεση μας.
Οι Γενικοί Διευθυντές μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνουν οι εξής διορθωτικές κινήσεις: 
Α)  Τα ειδικά επιδόματα, θα μειώνονται μία φορά κατά 35% και όχι δύο (2) φορές όπως έγινε για τον μήνα Νοέμβριο.
Β) Οι μεταβλητές αποδοχές, θα μειώνονται μία φορά κατά 35% και όχι τρεις (3) φορές όπως έγινε για τον μήνα Νοέμβριο.
Γ) Το ωρομίσθιο, θα προκύπτει με το μισθολογικό κλιμάκιο του 2009 και τη νέα βάση μειώσεων & προσαυξήσεων (μετά την μείωση κατά 35% των ειδικών επιδομάτων),  δεν θα μειωθεί κατά 35% όπως έγινε τον μήνα Νοέμβριο και με τον τρόπο αυτό θα γίνεται ο υπολογισμός των  μεταβλητών αποδοχών. 
Δ) Τα ποσά των μειώσεων του 35% των ειδικών επιδομάτων και των μεταβλητών αποδοχών αφαιρούνται από το σύνολο των αποδοχών (και δεν επαναϋπολογίζονται όπως τον Νοέμβριο) και το νέο συνολικό ποσό μειώνεται κατά 16%. 
Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μία πολύ μικρή διόρθωση στην μείωση των αποδοχών.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι και στις προτάσεις που θα καταθέσουμε προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - στη διαβούλευση που θα γίνει με την Διοίκηση της ΔΕΗ - όχι μόνο δεν θα ανεχτούμε να υπάρχει αδικία στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής αλλά θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε βλαπτικές συνέπειες στους μισθούς των εργαζομένων.   
3) Για την επαναφορά του παλαιού ωραρίου εργασίας σε ΑΗΣ & ΛΚΜ σ’ όλους τους εργαζόμενους (ημερήσιοι - βάρδιες) θα μας απαντήσει ο ΓΔ/ΑΝΠΟ μετά από συνεννόηση με τους Γ.Δ Ορυχείων και Παραγωγής.
4)  Το ζήτημα της έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού και τα προβλήματα με την εφαρμογή της νομοθεσίας και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων θα συζητηθούν με τους αρμόδιους Γ.Δ Ορυχείων και Παραγωγής.
Τα Σωματεία της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πίεση για να αποτρέψουμε τη διάλυση της Επιχείρησης και το ξεπούλημα Μονάδων της καθώς στις μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη γραμμή. 
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 τα Σωματεία της ΔΕΗ μαζί με το Δήμο Μεγαλόπολης διοργανώνουν Σύσκεψη, καλώντας όλους του Φορείς του Νομού, να συζητήσουν και αποφασίσουν πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στην πώληση των Μονάδων.

Τα Σωματεία επίσης θα συζητήσουν τις επόμενες  για να διαμορφώσουν τις θέσεις τους - εν’ όψει της Σύγκλισης της Επιτροπής των Ενεργειακών Κέντρων που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 1 το μεσημέρι - για την διασφάλιση των μισθών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τα  Δ.Σ των Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου