Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Οι καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ


Διαφωνούμε με την αύξηση των τιμολογίων        

Γιατί παρότι η ΔΕΗ παρέχει την φθηνότερη Kwh στην Ε.Ε. δεν μπορεί ο καταναλωτής να είναι η εύκολη λύση και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ένα συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας και όχι συντεχνίας θα συμφωνήσει στην όποια αύξηση (στην ουσία τότε δεν θα χρειάζεται) εάν και εφόσον:
 √    Απαλλαγεί πρώτα η ΔΕΗ από το έγκλημα της επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο DIESEL που τις επέβαλλε η κυβέρνηση. Απόφαση που κόστισε στην Επιχείρηση πάνω από 100 εκ.€ ετησίως !
√    Απαλλαγεί πρώτα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης φυσικού αερίου. Απόφαση που θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 200 εκ.€ το 2012.
    Σταματήσουν πρώτα οι σπατάλες των εργολαβιών.
√    Μηδενισθούν πρώτα οι δαπάνες που γίνονται για υπερωρίες λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού. Είναι ντροπή και πρόκληση να έχουμε 1.000.000 ανέργους συνανθρώπους μας και στη ΔΕΗ να γίνονται υπερωρίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Τα 41 εκ. € που δαπανήθηκαν για αναγκαστικές υπερωρίες το 2010 παρότι περιορίστηκαν συγκριτικά με το 2009 μπορούσαν να καλύψουν το μισθό τουλάχιστον 3.000 ανέργων συνανθρώπων μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο στις 15/3/2010 κάναμε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ με αίτημα «τα χρήματα των υπερωριών μας να γίνουν νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους συνανθρώπους μας».
Είναι φανερό ότι εάν πρώτα υλοποιηθούν τα πιο πάνω αλλά και μια σειρά άλλα όπως για παράδειγμα:
√    Να σταματήσουν τις κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ με την Οριακή Τιμή του Συστήματος (ΟΤΣ). Κομπίνες από τις οποίες πέρσι έχασε (της έκλεψαν) 40 εκ. €, φέτος 170 - 180 εκ. € και του χρόνου πάνω από 200 εκ. €.
√  Να την αφήσουν επιτέλους ελεύθερη να αναπτυχθεί ώστε να μην κάνει πανάκριβες εισαγωγές.
   Να μην την βάζουν να πληρώνει (χάνει) από τα «δωράκια» που γίνονται σε τρίτους όπως το πρόσφατο στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (45-50 εκ. το χρόνο μέσω του τέλους ΑΠΕ) το οποίο θα το πληρώσουν οι καταναλωτές !
Τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειάζονταν αυξήσεις ή στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν πολύ πιο περιορισμένες από αυτές που ετοιμάζεται να επιβάλλει η πολιτεία (θα ήταν στο ύψος της κάλυψης της όποιας αύξησης του κόστους καυσίμων και τόση ώστε να υλοποιηθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα.)

Από Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου