Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2013: Συνεχίζουμε τον αγώνα της ανατροπής των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΤΟΤΕ: Η εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ κορύφωσε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο χουντικό καθεστώς.
ΤΩΡΑ: Οι εργαζόμενοι μαζί με όλο το λαό αντιστέκονται στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές.
Τότε το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπύκνωνε το αίτημα της εποχής και στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, μαζί με τους φοιτητές, τους εργάτες, τους αγρότες κορυφώθηκε ο λαϊκός ξεσηκωμός για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, για την ανατροπή του αμερικανο-νατοϊκού καθεστώτος της χούντας.
Σήμερα με τους σκληρούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στις μνημονικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, ενάντια στην αυταρχική εκτροπή που απειλεί την δημοκρατία, δυναμώνουν το αίτημα της ανατροπής τους.
Τα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, όλου του λαού, δεν θα λυθούν, αν δεν απαλλαγούμε από τον βάρβαρο και καταπιεστικό μνημονιακό ζυγό, από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης που έχει ταυτιστεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιλογής από την αντίσταση στο επικίνδυνο τροϊκανό καθεστώς.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. προσωπικά και όχι μόνος μου επιμένω και ερωτώ

    Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

    Θέμα: Πραγματοποιούμενες επεκτάσεις των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας

    Για το λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε οιασδήποτε σχετικές Μελέτες που έχουν εκπονηθεί και παραλειφθεί, προκειμένου να διερευνήσουμε σε ποιο σχεδιασμό βασίζονται, οι πραγματοποιούμενες επεκτάσεις των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και να αναζητήσουμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

    Ποια είναι τα τεχνικά απολήψιμα κοιτάσματα λιγνίτη στην Περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας; Να μας δοθούν τα ανάλογα στοιχεία.
    Ποια είναι τα οικονομικά απολήψιμα κοιτάσματα στην περιοχή; Να μας δοθούν τα ανάλογα στοιχεία.
    Υπάρχει επικαιροποιημενο και από ποια και έγκριτη μελετητική μεταλλευτική εταιρία, μελέτη του κοιτάσματος στην ευρύτερη περιοχή Δυτ.Μακεδονιας και ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαϊδας; Να μας δοθεί η ανάλογη μελέτη.
    Βάση ποιου masterplan πραγματοποιείται η εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων του ΛΚΜΔ, όταν παρατηρείται, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, μείωση του εξορισσομενου λιγνίτη τα τελευταία χρόνια; Να μας δοθεί το επικαιροποιημένο masterplan.
    Στις επισυναπτόμενες μελέτες εκμετάλλευσης έχει ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό σας η ύπαρξη τηλεθερμάνσεων της περιοχής και οι προβλεπόμενες επεκτάσεις; Να μας δοθούν οι ανάλογες μελέτες που ελήφθησαν υπόψη.
    Ποια είναι η σχεδιαζόμενη παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από τους λιγνιτικούς Α.Η.Σ. της περιοχής Κοζάνης-Πτολεμαϊδας-Φλώρινας και πως επηρεάζεται ο προγραμματισμός και η εξέλιξη των λιγνιτικών εκμεταλλεύσεων που είναι σε λειτουργία; Να δοθεί η ανάλογη μελέτη.

    Η Βουλευτής
    `
    Ευγενία Ουζουνίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή