Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα κλοπή καλωδίων στη ΔΕΗ, στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 24-9-2014

Στις 23/9/2014 κατά τη διάρκεια της νύκτας υπήρξε κλοπή καλωδίων 380 V, (λίγο περισσότερο από 200 μέτρα - 800 κιλά) που τροφοδοτούσαν με ρεύμα 4 αντλίες σε πλωτό αντλιοστάσιο στο χώρο της απόθεσης τέφρας - γύψου του ΑΗΣ Μεγαλόπολης. 
Τα καλώδια εκλάπησαν αφού πρώτα έγινε ηλεκτρική απομόνωση, αφαιρέθηκαν από το κανάλι καλωδίων τα καπάκια τα οποία τοποθετήθηκαν εκ νέου και στη συνέχεια κόβοντας τα σε μικρά κομμάτια φορτώθηκαν σε όχημα το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε σε παρακείμενο χαντάκι του δρόμου, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή αυτοί που διέπραξαν την κλοπή αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία περίπολου φύλαξης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν εγκαταλείψουν το ανατραπέν όχημα είχαν ξεφορτώσει σχεδόν το σύνολο των καλωδίων στην άκρη του δρόμου για πιθανή επαναφόρτωση σ’ άλλο μέσο. 
Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή ανήκει σε εκπρόσωπο εργολαβικής εταιρείας η οποία εκτελεί εργασίες συντήρησης στο ΛΚΜ και ο οποίος δήλωσε την κλοπή του οχήματος του από το εργοτάξιο του στην Αστυνομία μετά το συμβάν.
Το εργοτάξιο βρίσκεται σε χώρο της ΔΕΗ σε κοντινό σημείο με το μέρος που έγινε η αφαίρεση των καλωδίων. 
Το παραπάνω συμβάν συνέβη 1,5 μήνα μετά από ανάλογη κλοπή και λίγες μέρες μετά από επιχείρηση κλοπής σε εγκατάσταση του ΑΗΣ Μεγ/λης σε πολύ κοντινό σημείο από το αντλιοστάσιο και ανάλογες ενέργειες σε ΑΗΣ και ΛΚΜ κατά διαστήματα την τελευταία περίοδο. 
Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν για την Επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο της Μεγ/λης από το γεγονός ότι κλοπές ή επιχειρήσεις κλοπής - και ιδιαίτερα καλωδίων - σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων δείχνουν ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια των εγκαταστάσεων. 

Καλούμε κάθε αρμόδια δημόσια αρχή να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου συμβάντος.
Καλούμε τις Τοπικές Διευθύνσεις του ΑΗΣ Μεγ/λης και του ΛΚΜ να προβούν στις στην αποτελεσματική διαφύλαξη του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και μέτρων ελέγχου των ιδιωτικών εταιρειών (π.χ εργοτάξια, οχήματα, κλπ).                                                                     
                                  Το  Γραφείο Τύπου                                                                                   
                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου