Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη κατά την επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας


                            ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
(2 - 4 - 2011)

     Η δραματική αύξηση της ανεργίας, δεν αντιμετωπίζεται με τις
       ασπιρίνες των προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας
  
Τα στοιχεία σοκ για την αύξηση της ανεργίας, επιβεβαιώνουν, ότι στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ανθρωπιστική κρίση» με απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι δραματικές διαστάσεις του προβλήματος αυτού είναι το αποτέλεσμα των αδιέξοδων καταστροφικών πολιτικών του Μνημονίου που σχεδίασε η Τρόικα και εφαρμόζει με αταλάντευτη συνέπεια η Κυβέρνηση.
Είναι το αποτέλεσμα του ξηλώματος όλων των προστατευτικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που διευκολύνουν τις φθηνές απολύσεις και δημιουργούν έναν γεωμετρικά αυξανόμενο στρατό ανέργων, οι οποίοι θα αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό για το εργοδοτικό κεφάλαιο.
Η Κυβέρνηση, με τις αναμασημένες εξαγγελίες της Υπουργού Εργασίας, όπου με δήθεν μέτρα και προγράμματα για την «ανάσχεση» της ανεργίας, συνεχίζει να ρίχνει σε πηγάδι δίχως πάτο, δις € για επιδοτήσεις επιχειρήσεων, οι οποίες γενικεύουν όλες τις μορφές ευελιξίας και ανακυκλώνουν τους ανέργους.
Σε εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης, όπου η ανεργία αυξάνεται δραματικά, τα προγράμματα αυτά είναι απλές ασπιρίνες και δεν αντιμετωπίζουν αυτό που πραγματικά έχει σήμερα ανάγκη η κοινωνία: την εκτεταμένη κοινωνική προστασία του συνόλου των ανέργων - και ιδίως των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι στερούνται ακόμα και αυτό το χαμηλό επίδομα των 454 € - και φυσικά ένα σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής.
Το συνδ. κίνημα ταυτόχρονα με τον αγώνα για την ανατροπή του μνημονίου και συνολικά της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής  πολιτικής διεκδικεί:
 ·        Τη λήψη πραγματικών μέτρων που θα ανακουφίζουν τους άνεργους, μεταφέροντας τους πόρους των προγραμμάτων στήριξης της φθηνής και προσωρινής εργοδοτικής ευελιξίας στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας. 
·        Την αντιμετώπιση της ανεργίας με την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής προοπτικής με πολιτικές σε εθνικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο.
                                     
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας εν όψει της επίσκεψης της Υπουργού Εργασίας στην Τρίπολη καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη  Δευτέρα  4  Απρίλη  στις  10  το  πρωί  στην  Πλατεία Αγ. Βασιλείου για τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

                                                      Το  Γραφείο  Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου