Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Στη Συνεδρίαση της 6ης Μαΐου 2011, Αντιπροσωπεία Συνδικαλιστών της ΔΕΗ και του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας κατέθεσαν Υπόμνημα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, σχετικά με την μετοχοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του το Υπόμνημα των Συνδικαλιστών των εργαζομένων της ΔΕΗ Α. Ε. και την ανωτέρω εισήγηση, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ...

Να δοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α. Ε. που επιχειρεί η Κυβέρνηση, στα πλαίσια του Μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και συμπαράστασης στους αγώνες που ξεκινούν τα Συνδικάτα των εργαζομένων της ΔΕΗ Α. Ε., προκειμένου να αποτρέψουν τη μετοχοποίηση του 17%, προς όφελος όχι μόνο της Επιχείρησης αλλά και της Ελληνικής Κοινωνίας που απολαμβάνει του Κοινωνικού Αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας, ως εξής:            

Η ΔΕΗ μία κερδοφόρος επιχείρηση του δημοσίου με προσφορά πολλών δεκαετιών στην Ελληνική Κοινωνία κινδυνεύει να χάσει το Δημόσιο χαρακτήρα της και να ξεπουληθεί σε ιδιώτες με ευτελές Τίμημα και μόνο για να ικανοποιηθούν οι επιταγές της Τρόικας και του Μνημονίου.
Παρατηρούμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης της θέσης και του ρόλου τόσο της Επιχείρησης όσο και των Συνδικαλιστικών Κινημάτων των Εργαζομένων σ’ αυτή για να επιτευχθεί ευχερέστερα η πώλησή της και να μην υπάρξουν αντιστάσεις στη Κοινωνία.
Και το λέμε και το υποστηρίζουμε εμείς που πολλές φορές σταθήκαμε και απέναντί της, όταν στα τραπέζια των διαβουλεύσεων είχαμε διαφωνήσει σε πολλά θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τη Ρύπανση και Μόλυνση του Περιβάλλοντος, όπως εμείς τη βιώνουμε.
Η Στρατηγική του ξεπουλήματος όλου του Εθνικού Πλούτου μας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και επισημαίνουμε ότι τα λαικά νοικοκυριά μπαίνουν σε νέες περιπέτειες. Το Κοινωνικό αγαθό της Ενέργειας σε προσιτή τιμή σε λίγο θα εκλείπει, θυσία στο βωμό των νέων « επενδυτών « του 17% που θα προστεθούν στο υπόλοιπο 49% που ήδη απολαμβάνει προνομίων. Σύντομα θα βιώσουμε το management να περιέρχεται σε χέρια Ιδιωτών και πιθανότατα σε ξένα funds.
Η Ενέργεια δεν αμφισβητείται ότι αποτελεί ένα εργαλείο Ανάπτυξης, και συνεπώς δεν πρέπει να δοθεί στους Ιδιώτες και στο Κεφάλαιο οι οποίοι και μόνο στα υπερκέρδη αποσκοπούν. Ο Εθνικός μας Πλούτος πρέπει να παραμείνει περιουσία του Ελληνικού Λαού και εργαλείο άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτή επιθυμούμε να είναι η σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη στάση και της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Η χώρα μας στρατηγικά  θα πρέπει να στοχεύει στο να καταστεί Αυτόνομη Ενεργειακά, με το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, με επενδύσεις και τόνωση της απασχόλησης, με προστασία του Περιβάλλοντος.
Δεχόμαστε την ανησυχία των εργαζόμενων στις μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, όπως αποτυπώνεται στο Υπόμνημα των Συνδικαλιστών τους φορέων, που κατατέθηκε στο Συμβούλιό μας, και δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε στις όποιας μορφής κινητοποιήσεις επιλεγούν.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουμε κάθε ενέργεια και κάθε απόφαση των Συνδικάτων και των εργαζομένων στους Σταθμούς Παραγωγής της ΔΕΗ Α. Ε., προτάσσοντας η ΔΕΗ Α. Ε. να διατηρήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της προς όφελος και της Επιχείρησης και της Ελληνικής Κοινωνίας.
Διαμηνύουμε ότι θα συμμετάσχουμε δυναμικά σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ Α. Ε.

Το παρόν ψήφισμα αποστέλλεται στον κ. Πρωθυπουργό, στον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Βουλευτές της Αρκαδίας, κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Διοικητή ΔΕΗ Α. Ε.

                 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.
                                               Τάσος Κάβουρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου