Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γ. Παπανδρέου: ...Μέχρι και εξάλειψη της συμμετοχής του κράτους σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.


Επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση του «Economist» τονίζοντας πως θα μειωθεί ή και θα εξαλειφθεί η συμμετοχή του κράτους στις μεγάλες ΔΕΚΟ.
"Έχουμε βάλει στόχο 50 δισ. ευρώ έσοδα που μπορούν να μειώσουν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες το δημόσιο χρέος. Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις για να ενισχύσουμε και πάλι κρίσιμους τομείς της οικονομίας και να ενισχύσουμε και πάλι την ανάπτυξη. Θα επισπεύσουμε τη διαδικασία αυτή ανακοινώνοντας εκ των προτέρων τη μείωση ή εξάλειψη του μεριδίου του κράτους σε εταιρείες οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο: τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα πάνε για την μείωση του χρέους και κάθε άλλη συζήτηση είναι παραπλανητική και "δεν την δεχόμαστε". Απευθυνόμενος στα διεθνή μέσα ενημέρωσης επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται "ούτε κολλητούς ούτε συκοφάντες".
Αναφερόμενος στην μείωση του δημόσιου τομέα ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων κατά 150.000 χωρίς να γίνουν απολύσεις λέγοντας: "Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα την περίοδο αυτή ή 20% συνολική μείωση που θα επιτευχθεί κατά κύριο λόγο με τη μη αντικατάσταση όσων βγαίνουν στη σύνταξη αλλά επίσης και με εθελοντικές εξόδους, όπου είναι απαραίτητο".
Περιγράφοντας αναλυτικά τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για τα επόμενα τρία χρόνια σημείωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να πάρουν όποια μέτρα χρειάζονται για να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
"Θα αναλάβω οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα πολιτικής που είναι απαραίτητα για να διασφαλίσουμε ότι θα πληρούμε τους πρωταρχικούς δημοσιονομικούς στόχους που θέσαμε το 2011" είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι "η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική μας στρατηγική θα είναι πλήρως ποσοτικοποιημένη και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα είναι πλήρως    εξειδικευμένα".
Αναρτήθηκε από: http://energypress.gr 18-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου