Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον ΑΗΣ Μεγ/λης - Β

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Σ.Ο.Σ.  -  ΕΤΕ/ΔΕΗ
                                                                                                        8-10-2015
Εξαντλήθηκε κάθε περαιτέρω ανοχή μας
  
Ο Διευθυντής του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β στο πλαίσιο της πρακτικής του «αποφασίζομεν και διατάζομεν», συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του χώρου, λειτουργώντας αυθαίρετα, παραβιάζοντας δικαιώματα των εργαζομένων.
Δεν έχει αντιληφθεί όπως φαίνεται ότι η ανοχή και υπομονή των εργαζομένων έχει τα όρια της.
Τελευταία ενέργεια του η μη έγκριση σε 4 συναδέλφους που αιτήθηκαν την ισόποση μετατροπή σε Αναπαύσεις ωρών υπερωριακής απασχόλησης Σεπτεμβρίου 2015, κάτι το οποίο όμως ενέκρινε σε άλλους 4 εργαζόμενους.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά ο κ. Διευθυντής. «κάποιοι είναι τα καλά παιδιά και κάποιοι άλλοι ……. ή χαμηλού επιπέδου» όπως αρέσκεται να λέει. 
Παρά την παρέμβαση εκπροσώπων των εργαζομένων να μην προβεί σε τέτοιες μεροληπτικές ενέργειες, αυτός συνέχισε το δρόμο της πρόκλησης και του εμπαιγμού.
Αυτό γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό όταν με ευθύνη του ως Διευθυντής δεν έχει εξασφαλίσει την κάλυψη των πόστων εργασίας της 4ης και της 5ης Μονάδας, με αποτέλεσμα να έχουν καταπονηθεί οι εργαζόμενοι λόγω συνεχούς υπερωριακής απασχόλησης για την κάλυψη αναγκών των Μονάδων. 
Ποια είναι η κατανόηση του κ. Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β ; Αντί να συναισθανθεί τις ευθύνες του για την μη κάλυψη των πόστων εργασίας ή έστω να δείχνει την δέουσα κατανόηση, προχωρά σε επιλεκτικές πρακτικές σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν μπορεί να αποχωριστεί οριστικά από τις πρακτικές της αλήστου μνήμης περιόδου 91-93. 
Έχουμε καλέσει με προηγούμενες παρεμβάσεις μας την Ιεραρχία της Γ.Δ/Π να επαναφέρει τον κ. Διευθυντή στην άσκηση της αποστολής του αποτρέποντας τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, κάτι το οποίο δεν έχει καταστεί μέχρι τώρα εφικτό.
Για το συνδ. κίνημα στο χώρο (Σ.Ο.Σ. και ΕΤΕ/ΔΕΗ) έχει εξαντληθεί πλέον κάθε περαιτέρω ανοχή στον τρόπο διοίκησης του εν λόγω Διευθυντή. 
Ζητάμε την άμεση τακτοποίηση του αιτήματος των 4 συναδέλφων μας.
Καλούμε τη Διοίκηση και την Ιεραρχία της Επιχείρησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Διευθυντή στον ΑΗΣ Μεγ/λης - Β για την αποκατάσταση ήρεμου εργασιακού κλίματος και του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.
Τα Δ.Σ των Σωματείων
Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης  - ΤΔΕ  ΕΤΕ/ΔΕΗ ΑΗΣ Μ - Β

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  
Πρόεδρο & ΔΝΣ ΔΕΗ
Γ.Δ/Π - Γ.Δ/ΑΝ.Π.Ο - Γ.Δ/Υποστ. Υπηρεσιών - Διευθυντή ΔΕΘ - ΓΕΝΟΠ - Ε.Κ.Αρκαδίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου