Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Δεν ανεχόμαστε τον αυταρχισμό, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την παραβίαση βασικών τους δικαιωμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
26 - 10 - 2015

 Ο Διευθυντής του ΑΗΣ Μεγ/λης κ. Παναγιωτόπουλος μιμούμενος την πρακτική του Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β, προβαίνει αυθαίρετα σε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ποιο συγκεκριμένα:
·   Το τελευταίο διάστημα εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, παραβιάζοντας το πρόγραμμα εργασίας, ημέρες Κανονικής Αδείας τις αντικαθιστά με οφειλόμενες Αναπαύσεις που συμπληρώνουν 75 ημέρες και δεν έχουν χορηγηθεί.
·    Προχώρησε στην μη έγκριση σε εργαζόμενους Πρόεδρους Τοπικής Κοινότητας ειδικής άδειας για την εκτέλεση των καθηκόντων τους παρ’ ότι έγκαιρα είχαν υποβάλει σχετική αίτηση και σε μια περίπτωση από αυτές προχώρησε σε πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες επιλέγοντας να στείλει κλήση σε απολογία και στην μισθολογική περικοπή των ημερών της ειδικής αδείας.
Το συνδ. κίνημα θέλει να καταστήσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στον κ. Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγ/λης και την Ιεραρχία της Επιχείρησης, ότι δεν ανέχεται τον αυταρχισμό, την τρομοκράτηση, την ομηρία των εργαζομένων και την παραβίαση βασικών τους δικαιωμάτων.
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης ζητά από την Ιεραρχία της Επιχείρησης:
·        Να προχωρήσει άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων στον ΑΗΣ Μεγ/λης εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
·  Την αποκατάσταση ήρεμου εργασιακού κλίματος και του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

                           Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  ΜΕΓ/ΛΗΣ

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γ.Δ/Π - Διευθυντή ΔΕΘ - Σ.ΕΠ.Ε. - ΓΕΝΟΠ - Ε.Κ.Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου